Pou a Sogpelessé

Al barri de Sogpélessé, als afores de Ouagadougou, hi viuen més de cent famílies d'ètnia peul. L'únic pou que hi havia no era prou per a tothom i sovint es formaven cues inacabables que s'allargaven fins i tot a la nit.

La població peul, tradicionalment pastors nòmades, ha hagut d'anar transformant els seus costums i, en bona part, s'ha anat assentat a la perifèria de les ciutats creant espontàniament barris mancats d'infrastructures com el clavegueram, la corrent i altres de primera necessitat.

A finals del 2005, gràcies a les gestions de l'ONG Aigua per al Sahel i la col·laboració de la Fundació La Caixa i de la Generalitat de Catalunya es van aconseguir els diners necessaris, uns 6.000.000 CFA (9000 euros) per a tirar endavant la construcció d'un nou pou que va ser inaugurat l'abril de 2006.

Seguint l'orientació endògena que a Dugú creiem fonamental, es va constituir una associació amb la gent del barri per a que s'ocupessin de la construcció i de la posterior gestió del pou. Agraïm a l'Adama Diallo, veí del barri i estret col·laborador de Dugú, el seu ajut i esforç en la coordinació del projecte.

També agraïm el seu ajut al poble de Vilada (El Berguedà) i a l'Associació Cultural Plataforma Odeon per la seva contribució al projecte.

El 2007, l'Ajuntament de Ougadougou va oferir als veïns del barri la possibilitat de construir canalitzacions sempre i quan es fessin càrrec de la meïtat del cost. Des de Dugú, vam fer l'aportació econòmica necessària per a que puguessin tirar endavant el projecte de canalització i el 2008 es va inaugurar una font que permet un millor accés a l'aigua als veïns del barri.

El 2016 vam aportar els diners necessaris per a la renovació de les canonades que, després de 10 anys, ja estaven força rovellades i, si no es canviaven, el pou s'hagués deixat d'utilitzar.

Seguim al cas de les necessitats que permetin mantenir funcionant correctament aquest pou per a que la gent de Sogpelessé es puguin seguir bastint d'aigua neta.

Utilitzem cookies només per a guardar l'idioma seleccionat / Utilizamos cookies únicamente para guardar el idioma seleccionado