Restauració d'una casa tradicional

Els lefar són cases de construcció tradicional típiques de la zona de la Fouta Djalon al centre-oest de Guinea Conakry, un país hermèticament tancat durant dècades pel dictador Sekou Touré i que en els darrers anys ha començat a obrir-se.

Arran d'una visita a la població de Dalaba vam rebre la sol·licitud d'ajuda econòmica per a restaurar el sostre d'una d'aquestes cases tradicionals de l'ètnia peul a Guinea Conakry. Es tracta de la casa on va viure la cantant sudafricana Miriam Makeba quan va haver d'exilar-se per la seva oposició al règim d'apartheid imposat pel govern sudafricà. Malgrat les crítiques que va rebre, va acceptar l'acolliment del dictador guineà i per això es va instal·lar en aquesta regió. Amb aquesta iniciativa, la gent de Dalaba tenia la intenció de promocionar turísticament la zona aprofitant els aires d'obertura del país.

A les fotografies podeu gaudir de la bellesa del treball de cistelleria tradicional amb la que es construeix el sostre, un treball totalment manual que realitzen les dones dels petits pobles de la zona.

L'estiu del 2008 vam tornar a visitar la casa i, malauradament, les iniciatives previstes per a dinamitzar l'entorn i fomentar-ne les visites, no s'estaven acomplint i el deteriorament de l'indret anava a més.

Utilitzem cookies només per a guardar l'idioma seleccionat / Utilizamos cookies únicamente para guardar el idioma seleccionado