Promoció de la cultura gan

Originaris de Ghana, el segle XV el poble gan va migrar cap al nord-est de Costa d'Ivori i sud-oest de Burkina Faso on resta un petit grup que s'esforça en mantenir les seves tradicions i cultura sota la batuta del seu rei.

Malgrat ser una població molt reduïda i la influència tant del progrés com d'altres religions, els gan han aconseguit mantenir les seves creences animistes i el sistema tradicional de govern encapçalat per un rei que és el pilar fonamental de la comunitat. El rei es el dipositari de la cultura, la tradició i tota la saviesa que es va transmetent de generació en generació.

La nostra col·laboració es va iniciar el 2003 amb la donació de 300 euros per a ajudar els gan a comprar teles, instruments de música i altres materials per tal de recuperar i preparar un seguit de danses i presentar-se a la Semaine Nationale de la Culture de Bobo-Diulasso l'any 2004 que és la principal cita de les cultures de Burkina Faso.

El 2006 els vam finançar l'elaboració de díptics promocionals ja que són molts els turistes que visiten aquella zona principalment per veure el mausoleu dels reis gan i les cases típiques d'aquesta ètnia. D'aquesta manera tenien al seu abast un nou mitjà d'expressió de la seva cultura i identitat. El 2007 vam fer una altra aportació per a que puguessin comprar més instruments musicals i formar un grup de joves intérprets de la música tradicional.

Utilitzem cookies només per a guardar l'idioma seleccionat / Utilizamos cookies únicamente para guardar el idioma seleccionado