Associació Gallina

L'associació Gallina va néixer amb l'objectiu de donar feina i formació agrícola i ramadera a joves sense feina de Bobo-Diulasso (Burkina Faso).

L'associació Gallina la formen un grup de persones altruistes que tenen l'esperit d'anar creant petites empreses que promoguin l'ocupació i el creixement econòmic. L'objectiu és el de crear una explotació agrícola-ramadera amb bestiar divers: vaques, gallines, porcs, cabres, ovelles, etc. Aquesta granja permetrà donar feina a nois i noies joves de la població garantint-los uns ingressos fixos i permetent-los iniciar un camí de futur.

L'any 2003 van adquirir una finca a sis quilòmetres als afores de Bobo-Diulasso una part de la qual destinen a conreus, també hi han construït l'espai per a la cria i l'engreix de porcs. De moment, hi treballen dos nois a temps complet i uns quants jornalers.

Les necessitats de l'associació Gallina són bàsicament financeres per a poder anar mantenint les instal·lacions, construir-ne de noves i adquirir i engreixar el bestiar així com també fer-ne els tractaments sanitaris corresponents. La col·laboració des de Dugú, ha consistit en la recerca d'ajuts econòmics, l'abril de 2005 vam fer una aportació de 400.000 CFA (uns 600 euros) que van ser destinats a la compra d'un ase i un carretó per a transportar certes mercaderies per ells mateixos estalviant-se'n el cost. També van comprar 3 tones de blat de moro i diversos sacs de pinso. Amb els diners restants van foradar més el pou per a evitar que s'assequi i van ampliar els corrals i corts.

Utilitzem cookies només per a guardar l'idioma seleccionat / Utilizamos cookies únicamente para guardar el idioma seleccionado