Centre de formació agrícola

Una escola de formació professional que té com objectiu la dinamització rural, la formació permanent, l'intercanvi i l'experimentació en el camp agropecuari i en la transformació d'aliments.

Bingó és un petit poble situat a la zona de Kokologó a uns 40 km. de Ouagadougou (Burkina Faso). D'àmbit eminentment rural, les activitats principals són l'agricultura i la ramaderia com en tantes altres zones del país.

D'entre les famílies que hi viuen, destaca la família Zongó tant pel seu esperit emprenedor com per una enorme capacitat dinamitzadora i voluntat d'ajudar a la comunitat. Coneixedors de les tècniques d'agricultura ecològica, porten molts anys aplicant-les i sensibilitzant als seus veïns de la conveniència de fer-ne ús. Són part activa del projecte Afrovaca i des de Dugú hem col·laborat amb ells en projectes diversos.

A través de l'ONG Arquitectes sense fronteres i el suport logístic de Dugú es va aconseguir la construcció d'aquest centre de formació que està permetent dotar als habitants de la zona dels coneixements necessaris per a treure el màxim rendiment de les seves terres. D'aquesta manera, s'aconsegueix tant la millora en el desenvolupament de les famílies com l'arrelament de la gent i que no marxin a buscar feina a la ciutat.

Utilitzem cookies només per a guardar l'idioma seleccionat / Utilizamos cookies únicamente para guardar el idioma seleccionado