Altres projectes

Al llarg dels anys van sorgint situacions d'emergència global o rebem peticions de famílies que estan passant per un malpas i necessiten un cop de mà. També passa que una associació ens planteja un projecte que, bo i sent viable, la seva dimensió s'escapa a les nostres possibilitats però potser hi fem una aportació puntual.

El 2010 vam fer una aportació econòmica per a ajudar a l'associació Génération Plus de Burkina Faso a endegar un projecte d'alfabetització de dones a l'àmbit rural.

El setembre de 2010, Burkina Faso i principalment la capital Ouagadugu, va patir uns violents aiguats que van arrassar alguns dels barris perifèrics de la capital. Una tromba d'aigua que va durar gairebé dotze hores va deixar sense habitatge 150 mil persones, que ja vivien en condicions molt difícils. Van haver de refugiar-se a les escoles, llocs de culte i edificis públics. Més tard, es van improvisar campaments de tendes enviades per l'ajuda internacional. Un dels barris més afectats va ser el de Sogpelessé, vam fer una aportació econòmica per a que puguessin reparar una part dels danys.

Amb la família Yedan de Dougoumató (Burkina Faso) hi vam col·laborar ajudant a l'adquisició d'una motobomba per a facilitar el rec del camp de bananes. El 2009 vam sufragar les despeses d'un curs de formació agrícola per a en Buba, un dels fills grans, per tal que aprengués tècniques que convertissin els seus cultius en més eficients. La formació es va realitzar al Centre de Formació Agrícola de Bingó.

Entre el 2004 i el 2005, Àfrica occidental va patir una esgarrifosa plaga de llagostes que va representar deixar sense collites tota l'amplia zona de Sahel que va des de Níger fins el Senegal. Malauradament, aquestes situacions excepcionals són camp adobat per als especuladors que s'aprofiten de l'escassetat i retenen els sacs de gra esperant que pugi el preu. Vam fer aportacions a algunes famílies per a que puguessin comprar alguns sacs de mill i arròs.

Ocasionalment, també hem col·laborat amb el dispensari de Boulsa a Burkina Faso fent aportacions de medicaments i material sanitari.

Utilitzem cookies només per a guardar l'idioma seleccionat / Utilizamos cookies únicamente para guardar el idioma seleccionado